חיוב ארנונה בשכירת חנות

שאלה:

לפני כעשר שנים שכרתי חנות שנבנתה כתוספת בחצר [ללא מים וחשמל, מים אין לי עד היום, חשמל החברתי לחדר מדרגות ואני משלם כל החשבון] כאשר עשינו החוזה וכן עד לשנה האחרונה לא הוזכר מעולם חיוב ארנונה, אני סברתי מאחר והנכס לא מופיע בעיריה [בנוי כתוספת לצד הבנין] לכן אין חשמל מים וכן ארנונה, לפני כשנה עשו סדר וביקורת מטעם העיריה והתחילו לחייב את התוספת בפני עצמה בארנונה, ועכשיו טוען המשכיר שלמעשה היה חיוב כל השנים [אומנם לא כל השטח] והחנות הצמודה אלי שילמו גם את חלקי ללא ידיעתם כי זה היה נחשב ליחידה אחת, ועכשיו הוא שילם להם את חלקי לשנים שעברו, אני מוכן משלם מהשנה האחרונה את חלקי בארנונה לדעתי לפנים משורת הדין, אך אינני מוכן לשלם את הסכום הגדול שהצטבר משנים קודמות עקב דעתי בשעת הסכם השכירות וכן בהמשך כל השנים שאין סכום נוסף מעבר לשכירות והפיצוי לוועד הבית עבור החשמל, האם אני צודק?

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר חייב לשלם את תשלומי הארנונה מתחילת זמן השכירות, החיוב של השוכר הוא מדינא.

בהצלחה.

מקורות:

אם היה תנאי שהשוכר לא משלם ארנונה, לא חייב השוכר לשלם ארנונה. במקרה הנ"ל לא היה תנאי, וחיוב הארנונה מוטל על מי שהשתמש בפועל בחנות – השוכר, ולכן חייב השוכר להסדיר את כל תשלומי הארנונה. למרות שבתחילה לא היה ידוע שיהיה חיוב ארנונה, אבל אחר שהגיע החיוב החיוב מוטל על השוכר.