מוזיקה בעת פעילות ספורטיבית לצורך רפואי מובהק

שאלה:

שלום, 2 שאלות בבקשה:

1) שאלתי בעבר האם מותר לי להדליק ולהריח עשן ממקלות קטורת שיוצרו בהודו או בסין וכו' לענייני הדת שלהם, שכמובן אני מריח את העשן להנאתי ללא קשר כלל וכלל לדתות שלהם. שאלתי ולא קיבלתי תשובה חד משמעית. האם בבקשה תוכלו לענות לי על כך בהקדם. ואם אין לכם מענה בבקשה תפנו את השאלה לרבנים שכן יודעים ותחזרו אלי. תודה.

2) מדי יום חייב (עקב נטילת תרופות שמגבירות מאד את התיאבון) אני להתאמן על מכונת הליכה מהירה ובזמן ההתעמלות אני חייב לשמוע מוזיקה מהירה (כגון טכנו מוסיקת טראנס) ואם איני שומע את המוסיקה הזאת אני בקושי רב יכול להתעמל, כיוון שהמוסיקה מזרימה לי אנרגיה להליכה המאד מהירה שאני עושה. ללא המוסיקה – לא אוכל להתעמל כלל. האם במצב המתואר, יורשה לי לשמוע את המוסיקה שלעייל בשלושת השבועות בין המיצרים?

תשובה:

שלום וברכה

1. מעבר למה שאמרנו לך אנחנו לא יודעים ואיננו יודעים מי יודע יותר, אתה יכול לשאול עוד רב, לא פסו רבנים מהארץ..

2. אם יש בזה צורך רפואי, כלומר הפעילות הזו חיונית לבריאותך ולא נעשית סתם כדי לשמור על כושר, ואתה לא מסוגל לעשותה בלי מוזיקה, אפשר לשמוע מוזיקה.