כשרות נורופן ואייבו

שאלה:

האם יש בעיה לתת לילד עם חום נורופן סירופ שזכורני שאין לו כשרות מהודרת או אייבו (תחליף לנורופון) שאין על אריזתו שום סימון כשרותי?
האם יש עדיפות לתת נרות במצב כזה (אע"פ שיצא שהוא יקבל פחות חומר פעיל מה שפוגע ביעילות הענין).
מדובר על מצבים בהם האקמולי לא הספיק, ולכן יש צורך במוריד חום נוסף, כיון שאסור לתת פעמים אקמולי תוך ד' שעות (ע"פ הוראות התרופה/הרופאים).

תשובה:

שלום רב

אין שום בעיה.

הרב עזרא לוינגר