הפסק באמצע הנחת תפילין דרבנו תם

שאלה:

האים אפשר להפסיק בענית קדיש; קדושה….. בין הנחת תפילין של יד לבין ראש בתפילין של רבנו תם
תודה רבה על התשובה

תשובה:

שלום וברכה

יש שנהגו להמנע מלהפסיק בין תפילין של ראש ליד גם בתפילין דרבינו תם שלא מברכים עליהם, משום שעל פי סוד אין להפסיק ביניהם, והענין אינו רק משום ההפסק בברכה. אלא שהדין בזה קל יותר, ולכן, מי שהזדמן לו לענות אמן יהא שמיה רבה או קדושה בין תפילין של יד לשל ראש בתפילין של רבינו תם שבלאו הכי אינו מברך עליהן – רשאי לענות.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ כה ס”ק לו.