גט לחומרא

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני גרושה, ותקופה לאחר הגירושין הגרוש שלי ואני חשבנו לחזור. בעקבות כך בילינו מספר פעמים יחד עם הבן המשותף שלנו (היה אז בן 3). לצערי נכשלנו בנגיעות אסורות אך לא קיימנו יחסי אישות.חשוב לי לציין שלא היינו בייחוד. – הבן שלנו היה איתנו תמיד. אם היינו בחדר לבד, הדלת של החדר הייתה פתוחה, כאשר הבן שלנו בסלון, ובנוסף גם הדלת הראשית בבית הייתה פתוחה. מקרה יחיד שבו סגרנו את הדלת היה כאשר הבן שלנו היה איתנו יחד בחדר, ובשאר החדרים בבית היו אנשים נוספים. רציתי לדעת שעל אף הנגיעות האסורות אין פה מצב של גט לחומרא. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

במקרה כזה אין צריך גט לחומרא משום שלא היה ייחוד בפני עדים, וגם את אומרת שלא היו יחסי אישות. מעבר לכך, חייבים לדעת שמדובר באיסור גמור. ומסיבות אלה גזרו חז"ל הרחקות בין גרוש לגרושתו כדי שלא יבואו לידי איסור. לכן חובה להקפיד על הרחקות אלה כדי שלא יבואו לידי איסור.