ברכה על לידת בן – עד מתי?

שאלה:

שלום וברכה
בס"ד נולד לי בן ביום חמישי האחרון,
בלחץ האתרגנות וההתרגשות שכחתי לברך
עד מתי ניתן לברך אם לא ברכתי בזמן הלידה
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הטוב ביותר לברך מיד, אבל אם לא בירך מיד יכול לברך כל עוד השמחה בתוקף בליבו וניכר חידושה, ויש אומרים שרק בתוך שלושה ימים ללידה.

מזל טוב ורוב נחת!

מקורות:

על כך שניתן לברך גם לאחר זמן ראה משנה ברורה בסי' רכג ס"ק ג בשם פרי מגדים, על כך שאחר ג' ימים לא יברך ראה מור וקציעה סי' רכד. אמנם המשנה ברורה לא חילק וראה שיש לסמוך ולברך עדיין, אבל תעשה זאת היום…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה.
    היום שבוע אחרי הברית שהיתה שבוע מאוחר. אפילו נתתי לאשתי לברך ואני בעצמי שכחתי לברך.
    לציין הייתי הצוהל בעצמי.
    אבל הטוב והמיטיב לא בירכתי. פשוט שכחתי. מה לעשות? מתבייש