בין המיצרים – שמיעת מוזיקה בזמן עבודה

שאלה:

שלום רב,
האם ניתן לשמוע מוזיקה בזמן עבודה בימי בין המצרים כשיש רגילות לכך בשאר ימות השנה?
אני מרגיש שזה חסר לי, ואין לי שמחה יתירה מזה

תודה

תשובה:

ימים אלו הם ימי אבל, וחכמים גזרו שלא לעסוק בהם בעניני שמחה כמו מוזיקה, ובודאי לא נקל כנגד מנהגם של ישראל.

שנזכה לגאולה שלמה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השואל כותב "זה חסר לי", והרי היא גופא מה שרצו חז"ל שהנהיגו מנהגים אלה בימים האלה.
    גם לי זה חסר, זו המטרה. לחוש צער על האובדן, ולא מתוך מטרה של לצער אותנו אלא מתוך מטרה של לעורר אותנו שכל אחד יחשוב מה הוא יכול לעשות כדי שיבנה במהרה בית מקדשנו ותפארתנו!