העדפת שיש ?

שאלה:

שלום אנחנו ב"ה אמורים לבנות מטבח ורצינו להתייעץ מבחינה הלכתית האם יש איזו העדפה לשיש גרניט מול אבן קיסר (ובר מן דין האם יש ידע לגבי הפרשי המחירים) וכן לגבי כיור, נירוסטה מול סוג אחר. תודה.

תשובה:

ככל שאתם עושים שיש חלבי ושיש בשרי ושני כיורים, כמו שכדאי וראוי בבית שרוצה להדר בכל עניני בשר בחלב, אין כל הבדל איזה שיש או כיורים אתם קונים.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נדיר שקורה משהו שמצריך ממש הכשרה [אם נשפך משהו על השיש אינו צריך הכשרה כי זה כבר עירוי מכלי שני או שלישי, ואם זה ילדים זה כבר לא יד סולדת בדרך כלל, עיקר הבעיה היא בדבר גוש רותח שנופל על השיש, וזה לא קורה עם ילדים..], יותר קל להכשיר שיש גרניט וכיור מתכת, אבל לא נראה שזה צריך להיות שיקול וכאמור, זה מאוד נדיר.

  2. אפשר, בפרט לספרדים, אבל אישית אינני רואה טעם לקנות דבר שאתם פחות אוהבים כדי שלא תזדקקו בפסח לשים את הכיור הפלסטיק שמוכרים בחנויות ב30 ש"ח. תעשו מטבח כאהבתכם, ובפסח יש את הפתרונות המקובלים. כמובן אם נוח לכם בכיור המתכת זה מצויין.