מגע בזמן לידה / ממתי אסורים בכך?

שאלה:

שלום הרב
רציתי לדעת עד מתי המגע עם בעלי מותר בלידה
יש לציין שאני הולכת ללידה רק עם בעלי וזקוקה לו מאוד.
מרגישה שיהיה לי מאוד קשה בלי התמיכה שלו מקרוב!…

תשובה:

ההוראה המקובלת היא כדברי הסדרי טהרה בסי' קצד, שממתי שהיא מבקשת לישב על המשבר היא נאסרת לבעלה. כיון שקשה להגדיר את הזמן המדוייק הזה, והוא קצת תלוי גם בטבען של נשים, מורי הוראה אמרו שהכלל הוא כך:

כאשר יש צירים תכופים סדירים או חזקים, יש לחשוש שכבר יש דם וכל מגע אסור, גם אם האשה מצד עצמה מעונינת עוד ללכת ולא לשכב. כמו כן כמובן כאשר משתחרר הפקק הרירי זו הפרשה דמית שאוסרת, וכן סטריפינג אוסר. ירידת מים מצד עצמה אינה אמורה לאסור, אלא אם כן היה מעורב במים דם.

לכן, בכל מקרה אין מה לבנות על מגע של הבעל בזמן הלידה, שכן בזמנים ה.. "האמיתיים" המגע כבר יהיה אסור. אבל שהייתו במקום תספק אותך בעזרת ה'.

שיהיה בשעה טובה, לידה קלה, וילד בריא ושלם בעל מזל טוב ומבורך בכל!