להמשיך להתפלל תוך כדי קדיש

שאלה:

שלום וברכה
אני מתפלל במניין מהיר (אין לי אפשרות אחרת) ואני אף פעם לא מצליח לסיים עלינו לשבח לדוגמא לפני שהחזן מתחיל קדיש וכנ"ל לכל אורך התפילה מאחרי השמונה עשרה.. השאלה היא האם מותר להמשיך להגיד את התפילה תוך כדי הקדיש אם אני עונה את כל ה'אמנים'?
חוצמיזה רציתי לשאול האם בדר"כ התשובות להלכה כאן הם לפי מנהג אשכנז או ספרדים?

תשובה:

שלום וברכה

בעיקר הקדיש – עד דאמירן בעלמא, ודאי אין להמשיך להתפלל, בסוף הקדיש שהוא רק מנהג, אם זה גרם לך קושי מסתבר שאפשר להקל ולהתפלל ובלבד שתענה על הקדיש כדין.

ככל שיש הבדלים בין אשכנזים לספרדים אנחנו משתדלים לציין זאת בתשובה.