כאבי ראש וחולשה בי״ז תמוז

שאלה:

שלום הרב
1. כיצד לנהוג בצום עם כאבי ראש, כאשר ביום רגיל על כאב כזה הייתי הולך לשכב או לוקח משכך כאבים?
2. האם כאשר הצום מפריע לעבוד כראוי (עבודה כשכיר) יש מקום להקל בו?

אם ניתן בקלות, אודה לתשובות עם מקורות.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כאב ראש בצום זו תופעה שכיחה ואינה מוגדרת כחולי, אלא אם כן מדובר ממש במיגרנה. במקרה שאתה מרגיש שאתה חייב לקחת משכך כאבים, ובפרט שיש חשש גזל בעבודה, תיקח מעט מים פחות משיעור – כוסית קטנה, ותפגום אותם בתמצית תה חזקה וכדומה, ותיקח כדור.

תרגיש טוב!