הוצאת ילד מגן

שאלה:

רשמתי את הילד שלי בגן שמוכר מטעם משרד העירייה, כעת נפתח גן חדש ממש ליד הבית שלי, אני רוצה להוציא את הילד שלי מהגן הישן אך הם מתחמקים לאשר לי ולא עונים בטלפון וכו', והם טוענים שגורם להם נזק שכעת יצטרכו למצוא ילד אחר ולא בטוח שימצאו וכו' וכו',
רציתי לדעת האם ע"פ הלכה מותר לי בכלל להוציא את הילד מהגן [נראה לי שע"פ חוק הם לא יכולים להחזיק את הילד שלי בכח.]
אני לא עשיתי שם קניין וכו' רק חתמתי על פתק [נספח ד']
תודה רבה ושבוע טוב.
נפתלי

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היה קניין או תחילת תשלום [תשלום נחשב קניין בשכירות פועלים] מותר לבטל את הרשום של הילד לגן. ואם היה קניין או תחילת תשלום לא ניתן לבטל. חתימה נחשב לקניין ולכן צריך לברר מה היה כתוב בפתק כדי לבחון אם היה קניין או לא.

גם אם לא היה קניין אם בגלל הרישום של הילד הזה ביטלו ילד אחר שרצה לבוא, לא ניתן לבטל ואם מבטל חייב לשלם, כיון שמחמתו הפסידו ילד אחר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע ריש סימן שלג בדין בעל הבית שחוזר בו מתי חייב לשלם.