אכילת בשר לילדים בתענית ציבור

שאלה:

האם מותר להאכיל ילדים שלא צמים בשרי?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהיום רגילים באוכל בשרי וזה לא נחשב להם תענוג מיוחד, ובמיוחד לילדים שאינם נהנים מאוכל מהסוג הזה וזה המאכל שהם רגילים בו, לכן מותר לאכול בשרי, אבל לא ממתקים ושאר תענוגים שאין להתענג באכילה בצום גם במי שמותר לו אלא רק לאכול בכדי קיום הגוף.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסי' תקנ שכתב שילדים שאוכלים בצום יאכלו רק כדי קיום הגוף בלא בשר רק מאכל פשוט, ולעומתו בס' הליכות שלמה פרק יג הערה 10 שכיום שזה רגילות סטנדרטית ולא עונג, מותרים לאכול בשר.

משנה ברורה סימן תקנ

אלא שנהגו להחמיר – ואם הם חלושות נראה דאין להם להחמיר ומ"מ אף הצריך לאכול לא יתענג עצמו בבשר ויין רק כפי מה שצריך. וכן הקטנים שיש להם דעת להתאבל אף על גב שאין מחוייבין לחנכם אפילו בן י"ב שנה ואפילו בתענית שעות מ"מ ראוי לחנכם שלא יאכלו רק כדי קיום הגוף לחם ומים או שאר מאכל פשוט לפי התנוק כדי שיתאבלו עם הצבור: