אימון להופעת זמר בין המצרים

שאלה:

שלום,

אני חבר בלהקה שמתאמנת פעם בשבוע (כמעט) ובקרוב יש לנו הופעה (מעט אחרי ט' באב)

האם מותר להמשיך להתאמן ולנגן בחזרות גם בתקופת בין המצרים?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני, נגינה לצורך פרנסה מותר בשלושת השבועות עד ראש חודש אב. וכפי שכתבו הפוסקים שמי שמנגן בשכר רשאי לנגן בפני גויים עד ראש חודש. לכן אם זה קריטי להופעה יש מקום להקל, אבל אם תוכלו לדחות הכל לאימון מסיבי לאחר תשעה באב, או שבכלל האימון הזה לא קריטי, זה בודאי נכון יותר.

מקורות:

ראה פמ"ג סי' תקנא ס"ק י, קצשו"ע סי' קכב סעי' א.