תשובה למי שחילל שבת בשוגג בזמן הזה?

שאלה:

פרטי החילול אדם שקם מטושטש לחץ בלי להשים לב כפתור מעלית ונזכר ששבת היום ומחמת זה לא שם לב ונזכר ששבת היום מה יעשה אדם היום כשאין קרבן אולי אפשר עצות גדרים וסייגים איזה קבלות ישר כח ושבוע טוב ונחמת ציון ובנין ירושלים

תשובה:

שלום וברכה

הדבר הכי חשוב הוא התשובה, צער וחרטה על החטא, וקבלה לעתיד להשתדל יותר בענין. לחשוב מה גרם לשכחת השבת, אולי אין מספיק אוירת שבת בבית, או כל דבר אחר, ולהשתדל להשתפר בזה. כדאי לקבל ללמוד כל שבת בסעודת ליל שבת שתי הלכות מתוך ספר שמירת שבת כהלכתה.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גדולי הדורות האחרונים הורו תמיד להמנע מתעניות לתשובה מחמת חולשת הדורות. מי שרוצה להתחסד ולפדות תעניות אלו בצדקה, ברכה תבוא על ראשו.