י"ז בתמוז מטופל בכדורים פסיכאטרים

שאלה:

האם אני מחוייב לצום מחר? אני סובל מocd ולפני כמה שבועות התחלתי לקחת כדורים. ואינני יודע אם אפשר לדלג את יום אחד של הכדור, כשאני יודע שזה לא חד פעמי. כי יש גם את צום תשעה באב, גדליה, כיפור, תענית אסתר ועשרה בטבת. כלומר 6 פעמים בשנה אצטרך או לדלג או לקחת את הכדורים אחרי צאת הצום, ובעלון של הכדורים שאני לוקח, כתוב שאם אני שוכח לקחת, ועברו יותר שעות מהזמן שהייתי אמור לקחת, מאשר השעות שנשארו עד שאקח. אז אצטרך במקרה כזה לדלג. ואיננמ יודע אם אוכל מחר ליצור קשר עם המטפלת שנתנה לי את הכדורים. אך אני יכול לפנות למטפלת שאינה אחראית לכדורים זאת שמטפלת בי בשיחות, אולי היא תוכל ליצור איתה קשר. צה לעשות במקרה הזה.?

תשובה:

אני מאמין שאם המצב שלך אינו חמור באופן כזה שעד היום הסתדרת בלי כדורים, ומדובר בכפייתיות ולא מחלה מסכנת חלילה, אפשר לדלג, כמו כן אם לא לוקחים כמה פעמים ביום אין צורך לדלג, תקום לפני עלות השחר ותיקח כדור ואחרי זה שוב בערב, זה לא דילוג.

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. חוששני שהתשובה אינה נכונה מבחינה מקצועית (רפואית).
    יש כדורים פסיכיאטריים שצריכים לקחת אותם בשעה קבועה, והעצה של הרב לקחת אחד בעלות השחר ואחד בלילה אינה נכונה.
    אם השעה הקבועה שלו הוא בצהריים, העצה לא נכונה.

  2. התשובה ניתנה באופן מובהק לאדם שהתלות שלו בכדור אינה חד משמעית, במקרים חמורים יותר ודאי יש להתייעץ ולקבל החלטה בהתאם.