חלוקת תשלום תיקון לשכנים

שאלה:

בור ביוב שמשותף לדיירי הבניין שנסתם והיו צריכים לשלם עבור שחרור סתימה
האם זה מתחלק בדיוק לכל אחד מהמשתמשים או שזה מתחלק למשל לפי גודל הדירה דהיינו למי שיש דירת סטודיו ישלם פחות ממי שיש לו דירה רגילה
וכן איך ישלם בעל דירה מפוצלת או בעל דירה שיש לו בנוסף סטודיו ?
תודה רבה ובהערכה רבה

תשובה:
שלום וברכה,

התשלום מתחלק לפי הגבייה החודשית של ועד הבית. כל הדירות משתתפות בשווה. ויח"ד אם הם קטנות ומשלמים חצי או שתי שליש גם בתיקון של הביוב ישלמו חצי או שתי שליש.

בהצלחה.
תודה רבה על התשובה
האם דייר שיש לו דירה + סטודיו צריך לשלם 150%?
כמו"כ סטודיו שנבנה מחוץ לבניין ומשום כך לא משתמש עם חשמל של וועד הבית ואינו צריך את הניקיון ומשום כך לא גובים ממנו דמי הוועד בית, אבל הוא משויך לבור ביוב אייך גובים ממנו עבור התיקון?

תשובה:

שלום וברכה,

בעל דירה שיש לו סטודיו בתוך ביתו או במחסן שלו, אם לא גרים שם אנשים ורק משמש למטרה מסחרית לא צריך לשלם עוד 50%. ואם אין הרבה עוברים ושבים אינו חייב להוסיף כלל. אם הסטודיו מושך כל יום שיבואו אנשים עליו להוסיף מעט לוועד הבית כ20%.

אם לא משתתף בתשלום וועד הבית חייב להשתתף בהוצאות תיקון הביוב כיון שיש לו חלק בביוב.

בהצלחה.