נדר מתוך כעס

שאלה:

שלום הרב
במהלך השבת רבתי עם אשתי לצערי ונדרתי נדר מתוך כעס ש"אני לא אחיה איתה יותר" מיד לאחר מכן ביטלתי אותו ביני ובין עצמי. אני יודע שזה לא בסדר ואעשה על כך תשובה
אני אשמח אם הרב יוכל לעזור להתיר את הנדר

תודה רבה

תשובה:

לכאורה אין משעות לנדר זה כיון שאתה משועבד לה לקיום מצות עונה, ואף שיש את השיעור המינימלי ויש יותר מכך, זה בטל לגבי הכל, וכפי הכלל שנדר שהותר מקצתו הותר כולו.

לא לשכוח לפייס ולשמח, לעולם לא משאירים מריבה תמיד מרצים ומפייסים ומשלימים ולא משנה מי אדם ומי צודק וכו'.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני שואל על תשובת כבוד הרב, הרי בגמרא כתוב שמי שנודר שלא יהיה עם אשתו נותנין לו 7 יום להתיר נדרו, ואם לא חייב לגרשה. אז לכאורה משמע שכן תופס הנדר, פשוט חייב להתירו