טעימה ולפלוט בתענית

שאלה:

שלום לכם. האם מותר בג' צומות הקלים לטעום קצת מהמטרנה שהכנתי לתינוק כדי לדעת האם זה חם וכד'? כמובן אפלוט אחרי הטעימה, והאם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים. תודה לכם

תשובה:

שלום וברכה

כידוע נחלקו בענין זה השו"ע והרמ"א בתחילת סי' תקסז לגבי ארבע צומות הקלים האם מותר לטעום פחות מרביעית ולפלוט הכל, השו"ע מתיר והרמ"א אוסר וכותב שהמנהג לאסור. אינני רואה טעם להכנס למחלוקת זו, כיון שאפשר בנקל לבדוק זאת על ידי התזה על היד וכדומה [נראה לי גם יותר סטרילי].

שבת שלום ומבורך.