לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תרופה בשבת

שאלה:

שלום וברכה לרבנים !
האם מותר ליטול בשבת תרופה (אנטיביוטיקה, כדורים + תרסיס אף) שצריך לקחת למשך 10 ימים לטיפול בדלקת בגרון,
כשאין אפשרות (לא הספקתי) לשאול את הרופא אם חשוב להקפיד על רצף ימים ?

תשובה:

שלום וברכה

באנטיביוטיקה תמיד יש חשיבות לרצף ומותר לקחת בשבת. לגבי התרסיס מן הסתם הוא נעשה רק כדי להקל על הצינון וזה אין לקחת בשבת.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אפשר לקום לפנות בוקר – לפני עלות השחר ולקחת כדור אחד ואחר כך מיד לאחר הצום וזה בסדר גמור. וגם אם תיקח רק במוצאי שבת מאוחר בלילה זה בסדר. אמנם אם אתה ממש בתחילת נטילת הכדור ועדיין כואב מאוד הגרון ותחושה כללית רעה וחלושה, וכך יהיה ביום ראשון, תתייעץ שוב אולי זה מוגדר כחולה שפטור מלצום.