לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שילוח הקן בחדר מדרגות

שאלה:

שלום לרב, האם ניתן לקיים מצוות שילוח הקן בחדר מדרגות?

תשובה:

מסקנת פוסקי זמנינו הגר"נ קרליץ ועוד, שכיום שאין כל תועלת לאדם בביצי יונה החצר אינה זוכה לבעלים ועדיין זה נחשב מופקר גם אם זה בחצר הבית או חדר מדרגות וניתן לקיים את המצוה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה,
    רציתי לשאול באופן השילוח כמה שאלות.
    א. איך נדע שזו הנקבה ולא הזכר?
    ב. איך נעשה אופן השילוח? האם דווקא בהקשה במקל וכן תפיסה ביד או שמספיק שאבוא לשם והיא תעוף מהפחד
    ג. אם רגע לפני שתפסתי אותה היא עפה מעט באוויר גם אז יועיל שאתפוס אותה ואשלח אותה