פלייסמנט – שעוונית נפרדת לחלבי ובשרי

שאלה:

שלום הרב,
האם מותר לאכול על פלייסמנט (משטח pvc ששמים מתחת לצלחת שלא יתלכלך השולחן) בשר וגם חלב? או שצריך פלייסמנטים שונים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשאלה זו עסקנו כמה פעמים לאחרונה, ואמרנו שאף שמעיקר הדין אם מנקים היטב עם סקוצ' וסבון בין בשר וחלב אין איסור, פרקטית זה מביא למכשולים רבים, תמיד בסוף משהו נשאר ולא היה נקי ומניחים מרק חם על שארית גבינה וכדומה ואז יש שאלות. לכן חובה לעשות מפות – שעווניות נפרדות, וכך לא נכשלים.

שבת שלום.