צדקה במחשבה

שאלה:

שלום. לאחר תפילת ערבית הגיע אדם לאסוף צדקה לבית הכנסת ורציתי לתת לו כמה פרוטות אלא שאחרי שהכנסת ידי לכיס שמתי לב שהארנק לא עליי, האם זו בעיה מצד שצדקה במחשבה זה נדר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן נדר, אין כאן החלטה מסויימת מוחלטת על סכום מסויים וכו', זה רק עד כמה שיתאפשר…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הגרש"ז היה מזהיר שאם מגיע עני או גבאי צדקה לביה"כ ואדם מוציא מעות מהכיס ורוצה לתת לו, אם לא נתן בסוף יש חשש נדרים, ולכן תמיד כדאי שאדם יגמור בדעתו שהוא לא מתכוון לתת את הצדקה עד שתגיע בפועל המעות לידי העני