עניית אמן בין ברכה לאכילה

שאלה:

שלום לרבנים החשובים
א. שניים שבירכו ביחד ברכת הנהנין לדוג' האם יענו אמן אחד לשני או שלא כי זה נראה כאילו עונה אמן על ברכת עצמו? ואם כן האם יענה אמן לפני שטועם? ומה הדין בברכה אחרונה לדוגמא שלא צריך לטעום ושומע מחבירו שסיים ברכה האם יענו אמן אחד לשני או לא?
ב. שניים שבירכו וסיימו ביחד , האם יענה השלישי ב"פ אמן? ומה הדין לשלושה ארבעה וכו'?
ג. תינוק שבוכה באמצע ברכת המזון האם מותר להרים אותו? ואם כן עדיף להרימו בברכה רביעית אם אפשר?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אם סיימו יחד לא יענה אמן לחברו בשום ברכה, בברכה ראשונה שלפני אכילה בכל מקרה לא יענה אמן לפני שיטעם, גם אם חברו מסיים לברך אחריו. בענייה לשנים שמברכים יחד אומרים אמן רק פעם אחת. אם התינוק בוכה וזה מפריע את הכוונה מותר להרימו, לא גרע משמונה עשרה שמותר באופן זה.