הפסקות קצרות בעבודה על מחשב

שאלה:

שלום הרב,
אשתי עובדת מהבית בעבודה של זיכוי הרבים משרה מלאה של 8 שעות.
היא עובדת על המחשב ללא הפסקה כמה שעות רצוף בלי לזוז ומפחדת שמדובר בגזל. אני מכריח אותה לעשות הפסקה ואם היא לוקחת הפסקה של כמה דקות היא לא מחשיבה את זה כזמן עבודה למרות שברוב החברות עושים הרבה הפסקות להתרעננות וכמובן זה נחשב זמן עבודה. כיצד נכון לנהוג וכמה דקות הפסקה מקובל באמת לקחת כך שלא יחשב גזל?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

הפסקות קצרצרות בעודה כדי לקבל כוח להמשיך בעבודה או הפסקות אוכל ושתיה וצרכים הכרחיים, לא נחשב הפסקה, כך הוא המנהג ולכן אין בזה איסור גזל, והמעביד חייב לתת אפשרות של הפסקות שמקובלות. וכמובן שאסור לעובד להפסיק הפסקות שלא הכרחיות.

בהצלחה.

מקורות:

בשולחן ערוך חושן משפט הלכות שכירות פועלים סימן שלא סעיף ב: מקום שנהגו לזון, יזון; לספק בגרוגרות או בתמרים וכיוצא בהם, יספק הכל כמנהג המדינה.

מבואר באם נהוג שהפועל אוכל מיני מתיקה חייב המעביד לספק, ומשמע שאפילו זה בזמן העבודה על חשבון העבודה, אם הנהג כך לעשות הרי זכות העובד.