דמי נסיעות כשלא נסע

שאלה:

אדם שנוסע לעיר אחרת לעבודה ומקבל תשלום לפי יום עבודה, ובנוסף מקבל דמי נסיעות. באחד הימים נשאר לישון בעיר וחסך את דמי הנסיעות. האם חייב ליידע את בעל הבית?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שזכאי לדמי נסיעות לפי הלכה הדמי נסיעות הוא חלק מהמשכורת ולכן גם אם לא הוציא עבור הנסיעות – לא נסע או שחבר הסיע אותו ללא תשלום – מותר לו לדרוש דמי נסיעות, למרות שבפועל לא הוציא הוצאה זו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 29 מאמר מיוחד בנושא.