ביטול סופר באמצע כתיבת ספר תורה

שאלה:

התחלתי לכתוב ספר תורה לשוכר שבקש כתב כשר
אחרי שכתבתי לו 11 יריעות סירב לשלם לי בטענה שהוא ציפה לכתב יותר יפה האמת שדרגת הכתב שכתבתי משוער אפילו יותר יקר אצל שוכר אחר השוכר מבקש תשלום חזרה על הקלף למרות שלא שילם לי כלום על חודש וחצי עבודה מה דעתכם

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה הלקוח לא יכול לבטל את העבודה באמצע וחייב להמשיך איתך הלאה. הטענה שטוען שציפה לכתב יפה יותר אינה טענה מאחר ועליו לברר ולראות את הכתב שלך לפני ההזמנה. רק אם יוכיח שהייתה התרשלות מצד הסופר ולכן הכתב לא יפה במקרה זה יוכל לבטל את העסקה.

לכן אינך חייב לשלם לו עבור הקלף ומותר לך להחזיק את הקלף בידך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלג שפועל שהתחיל במלאכה אסור לבטלו באמצע, ולכן אחרי ששכר אותך לכתוב ס"ת אסור לו לבטל את עבודת הפועל.