שכן שמשפץ ומרעיש בקידוחים

שאלה:

שכן שלי מרחיב את הדירה שלו. בחוזה שכתבנו לפני שחתמתי לו על האישור סוכם שקידוחים בקונגו זה עד 14:00, אבל לא כתוב מספיק ברור האם הוא יכול לקדוח בקונגו אחר השעה 16:00. לי זה חשוב מאוד, שלא יהיה קידוחים בקונגו אחרי 14:00 עד למחרת בבוקר. יש לי בבית תינוקת בת חודש. האם בתביעה בבית דין יש לי סיכוי ? תודה
עוד בענין זה – כיון שבפועל יש כן הרבה קידוחים, ואני צריך כל פעם להתקשר אליו שיפסיק, אני רוצה לעגן את ההתחייבות הזאת בקנס רציני.
יש כזה דבר בבית דין ?
תודה
אשמח לתשובה מהירה כי קשה לי נורא הרעש. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה מותר לשכן לשפץ את ביתו ולקדוח בשעות היום. ואין אפשרות לעכב בעדו. אם היה מראש חוזה הלכתי שהתחייב לא לקדוח בשעות מסוימות עליו לכבד את ההסכם כפי שנכתב. אבל אם לא היה חוזה ברור לא ניתן לעכב. וכן אין אפשרות עכשיו לחייב אותו לחתום על חוזה עם קנס כיון שמותר לו לקדוח.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן מה שכתבנו.