ריבית בתשלום חוב

שאלה:

שלום וברכה,
קניתי מוצר בארץ (שילמתי בשקלים) עבור חברה בחו"ל. החברה רוצה לשלם לי את הסכום שחייבת לי בדולרים (אין לי אפשרות לשלם לי בשקלים).
פעם למדתי שייתכן בכך ריבית- האם יכולה לשלם לי בדולרים? אם כן איך צריך לחשב את הסכום משער היציג?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

החברה חייבת לך שקלים לפי הסכום ששילמת עבורה. החברה חייבת לך שקלים והיא יכולה לשלם דולרים לפי המחיר של שקלים שחייבת לך – דולר לפי השער היציג של אותו יום.

בהצלחה.