צום יז בתמוז לחולה

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
1.בחורה חרדית , בעלת הפרעה נפשית כרונית , מטופלת תרופתית באופן קבוע מידי יום, ללא מחלות פיזיות ברוך השם.
פטורה לחלוטין מצום יז בתמוז ?
ואם פטורה , מה בכל זאת אסור לאכול בצום ? גלידה או ממתקים מותרים במקרה זה או שיש להמנע ?
2. האם אומרים תחנון , וידוי ביז בתמוז ? והאם מי שאינו צם יכול לומר "עננו" בשמונה עשרה ?

תשובה:

שלום וברכה

את לא צמה בשבע עשר בתמוז, אבל אין לאכול ממתקים, אלא אוכל פשוט הנצרך לתזונת הגוף, ובזה אין צורך לצמצם.

אומרים תחנון ווידוי, אבל מי שלא צם אינו אומר עננו.

חיים טובים ומאושרים ורפואה שלמה.