פדיון נפש – למה שיועיל?

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה.
אם נגזרה על אדם גזירה נניח הוא צריך לעבור ניתוח שעולה חצי מיליון.
איך פדיון נפש ב160 שח יכול לבטל זאת?
מה הפרופורציה?
בתודה ובברכה

תשובה:

פדיון נפש הוא ענין שולי לחלוטין, מי שחושב שהוא יכול לשחד את הקב"ה בכמה פרוטות ולעשות כרצונו בהבלי העולם הזה אינו מבין את הענין… עיקר הנושא הוא תשובה ומעשים טובים, אדם שרוצה לזכות לחיים צריך לתת סיבה וטעם לחייו, הפדיון נפש הוא עוד תוספת קטנה על פי סוד, ואין לה שום טעם בלי חזרה בתשובה והתקדמות רוחנית, וכמובן הרבה תפילות ואמונה בה'.

שנזכה לכל הישועות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נעזוב רגע את בציניות שבענין, בקדמונים יש מושג כזה של פדיון נפש, ולא צריך לתת למי שמתפרנס בכבוד יש אירגוני חסד ועוד ודברים אמיתיים שניתן לתת להם, אבל לזכור שזה חלק שולי בכל הנושא והעיקר הוא התשובה.