ריבוי בחיי אישות

שאלה:

האם זה נכון שזה לא טוב לבעל לקיים חיי אישות כל יום כי זה פוגע בו ומעייף אותו? אם האישה רוצה יום אחרי יום והבעל טוען כך מה אפשר לעשות?

תשובה:

זה נכון שזה פוגע בגבר, כמבואר ברמב"ם בהלכות דעות, אבל בעיקר זה גם פוגע בזוגיות, צריך שהדבר יעשה מתוך התחדשות, מתוך רצון לקירבה נפשית והבעת יחס של אהבה, זו לא ארוחת ערב שגרתית. לכן כל יום זה מוגזם ואין טעם למרות שזה מותר באופן כללי.

מקורות:

רמב"ם הלכות דעות פרק ד הלכה יט:

שכבת זרע היא כח הגוף וחייו ומאור העינים וכל שתצא ביותר הגוף כלה וכחו כלה וחייו אובדים הוא שאמר שלמה בחכמתו אל תתן לנשים חילך, כל השטוף בבעילה זקנה קופצת עליו, וכחו תשש, ועיניו כהות, וריח רע נודף מפיו ומשחיו ושער ראשו וגבות עיניו וריסי עיניו נושרות ושער זקנו ושחיו ושער רגליו רבה שיניו נופלות והרבה כאבים חוץ מאלו באים עליו, אמרו חכמי הרופאים אחד מאלף מת בשאר חלאים והאלף מרוב התשמיש, לפיכך צריך אדם להזהר בדבר זה אם רצה לחיות בטובה, ולא יבעול אלא כשימצא גופו בריא וחזק ביותר והוא מתקשה הרבה שלא לדעתו, ומסיח עצמו לדבר אחר והקישוי בו כשהיה, וימצא כובד ממתניו ולמטה וכאלו חוטי הביצים נמשכים ובשרו חם, זה צריך לבעול ורפואה לו שיבעול, לא יבעול אדם והוא שבע ולא רעב אלא אחר שיתעכל המזון שבמעיו, ויבדוק נקביו קודם בעילה ולאחר בעילה, ולא יבעול מעומד ולא מיושב, ולא בבית המרחץ ולא ביום שיכנס למרחץ ולא ביום הקזה ולא ביום יציאה לדרך או ביאה מן הדרך לא לפניהם ולא לאחריהם.