החלפת מזוזות – מה עושים עם הישנות?

שאלה:

שלום לכבוד הרב. כשנכנסים לבית חדש ויש שם מזוזות. בכל זאת רוצים להחליף את המזוזות , מה הדין של המזוזות שמורידים ,מה אפשר לעשות איתם בהנחה שהם כשרות ותקינות. בברכה

תשובה:

אפשר לעשות גמ"ח השאלת מזוזות, יש אנשים שנזקקים למזוזות לתקופה מוגבלת, כגטון שנכנסים לדירה לזמן קצר ולא רוצים לקנות מזוזות כי עוזבים אחר כך וכדומה… אבל לתת למגיה מקצועי לבדוק את כשרותן.

ישוב טוב.