בעילת נידה

שאלה:

שלום הרב,
אנחנו זוג נשוי שומר תורה ומצוות ומקפידים בדרך כלל קלה כבחמורה,
אנחנו מנסים להיכנס להריון, היום היה היום הראשון לאיחור במחזור.
הבוקר אשתי ראתה שתי טיפות קטנות של דם קטנות (ביחד פחות מגריס) אך היתה סבורה שאין זה מחזור.
כמה שעות אחר כך קיימנו יחסי אישות, כאשר אשתי קמה לרחוץ את עצמה ראתה דם שאין בו ספק שהוא דם נידה.
אשתי לא הרגישה דימום במהלך יחסי האישות.
האם עלי לקבל על עצמי תענית ומתן צדקה בשל בעילת נידה?

תשובה:

מצב כזה לא נראה לי כאונס, שהרי זה הזמן שאמור להתחיל דימום והיא ראתה דם, למה לא לחשוב שזה מחזור? אני חושב שהייתי עושה את הכפרה של 40 יום. יום אחד להתענות, ושאר ימים לפדות בדמי הסעודות. אבל תשאל רב נוסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה,
    ברור לי שלא נהגנו כהלכה ורצוננו לעשות על כך תשובה,
    אני קיבלתי על עצמי תענית למחר בע"ה בלנ"ד בשעת המנחה היום, את שאר התעניות נפדה בצדקה (פעמיים ארבעים – עבורי ועבור אשתי), האם ישנן הדרכות נוספות שעלינו לקבל על מנת לכפר על עווננו?