חישוב וסתות אחרי הפסקת נטילת גלולות

שאלה:

שלום וברכה. אשה נטלה גלולות למניעת הריון במשך שנה והפסיקה. אני מבין שצריכים לחשוש לוסת החודש ועונה בינונית לפי המחזור האחרון. ומה הדין לגבי וסת הפלגה? הרי ראיות שלה היו מלאכותיות.
תודה

תשובה:

בודאי אין כל צורך לחשוש לוסת הפלגה כפי שציינת, גם וסת החודש אין צורך לחשוש רק לעונה בינונית, כי ודאי לא יום החודש גרם לה שתראה. לענין עונה בינונית שהסברא היא שדרך נשים לראות אחת לל' יום, זה צריך לחשוש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. וכשתראה פעם הבאה מחזור, האם תצטרך לחשוש לוסת הפלגה? הלא ראייה ראשונה הייתה אחרי הפסקת הגלולות ולכאורה לא מראה קביעות מסוימת.