בעל הפירות אומר שהם מעושרים

שאלה:

שלום וברכה ,רציתי לשאול ,במקרה שאני קונה פירות מאיזה ספק שמשווק את הפירות לשווקים ,והוא אומר לי שהפירות מעושרים ,האם אני יכול לסמוך עליו שזה מעושר? במידה ואני לא יכול ,האם אני צריך להפריש ממש עשירית ממה שקניתי או די בכמות קטנה ?

תשובה:

שלום וברכה

אין לסמוך בלי הכשר מפוקח. אני מניח שלא מדובר באדם ירא שמים ובקי בהלכה. יש לעשר כדין כל דמאי.

על סדר הפרשת תרומות ומעשרות ראה כאן.זה יותר מורכב מסתם להוציא עשירית..

בהצלחה