שליח מסעדה שאינו שומר מצוות

שאלה:

שלום כבוד הרב
בסימן קיח סעיף ח כותב השו"ע שהלוקח בשר ושלחו ביחד אחד מעמי הארץ אעפי שאינו מוחזק בכשרות …ויש מי שאומר שאם חשוד לאכול דברים שאין דרך הרבים להקל בהם אף הוא חשוד והובא בספר כשורת המאכלים של הרב חזן שתופסים עיקר כ"יש מי שאומר " כמו שספק לקמן בקיט סעיף כ'.
אני ספרדי,האם כאשר מזמינים בורגר ראנץ למשל ממסעדות בדציות כמובן יש עם זה בעיה לגבי משלוח ביד עמי הארץ (וכמובן איננו מכירים רק על סמך המראה…)ז"א זה אותו דין או לא?

תודה רבה

תשובה:

בהחלט וכבר כתבנו בענין זה כמה פעמים כאן באתר, שלכתחילה יש להקפיד מאוד שהשליח יהיה שומר מצוות או שהאריזה תהיה בלתי ניתנת לפתיחה על ידו, כך שאין חשש החלפה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב
    למה לא נאמר שבמציאות של ימינו אין הנאה לשליח וגם רואים שהכול מגיעה ארוז בעטיפה יפה לכן אין מקום לחשוד?
    תודה

  2. לא אמרתי שבדיעבד נאסור, נכון הדבר כשאין לו תועלת החלפה שבדיעבד סומכים להקל. כאשר ניכר על העטיפה שלא נפתחה אכן זה סימן טוב, וזה לפי הענין וציינתי זאת.