עלייה לקבר בתום שנה

שאלה:

בעלי נפטר בתאריך עברי כ״ה בתמוז וגם נקבר באותו יום. שנת האבל הראשונה מתקרבת לסיומה. האם ניתן לעלות לקברו ביום שישי כ״ב בתמוז שזה יוצא 3 ימים לפני יום הפטירה? או חייבים אך ורק ביום הפטירה הרשמי? תודה רבה

תשובה:

לנפטר יש נחת רוח גדולה מאוד מכך שבאים לקברו ביום פטירתו שהוא יום דין עבורו ומתפללים שם לעילוי נשמתו, לכן כדאי לעשות מאמץ כן להגיע במועד הקבוע בשולחן ערוך, ולא להקדים אם זה אפשרי. כמו כן, יש לראות שמקפידים מאוד על אמירת הקדיש ביום הפטירה ולימוד המשניות, ונתינת הצדקה, כל אלו זכות גדולה עבורו.

בשורות טובות ישועות ונחמות.