הפרת תנאי בחוזה

שאלה:

שלו' רב
חתמתי חוזה מכירה על דירה לפני כ3 וחצי חודשים
התנאי הברור היה שאני מוכר אך ורק כי אני זקוק לכסף מיידי
טרום העסקה החוזה נדחה מספר פעמים עקב שעדין לא היה כסף מוכן ורק כשהכסף ראשוני עד המשכנתא היה מוכן הסכמתי להתקדם לחוזה
{מאחר ולדירה יש טופס 4 אך חסר טופס 5 אכלוס סוכם כי עלי לזרז את טופס 5 וסוכם כי כל חודש איחור יפוצה בשכירות}
הקונה ביקש תנאי להעברת הכספים בעלות על הנכס במינהל
עקב הלחץ הכספי באותו זמן הסכמתי לתנאי זה
אך כמובן לצורך כך לשם הבטחת הנכס שלא יצא מיידי חלילה ללא תשלום מלא ציינתי בחוזה שורה לפני מקום החתימה
בזהל : חתימה על הסכם זה מותנית בחתימת קונים על יפוי כח לעוד שלי

במטרה שזכותי תשמר במידה ולא אקבל את מלוא התמורה
עד רגע זה קונים לא חתמו על יפוי כח לעוד מטעמי
ויתירה מכך כשבאתי לדבר לקדם את התנאי לצורך קבלת הכסף , שדחוף לי ורק עבורו חתמתי חוזה
נאמר לי שים לב יש סעיף בחוזה שלא מגיע לך כל תשלום עכשיו
כי הכניסו סעיף
בזהל : הרוכשים יחזיקו את כספי התמורה עד להשלמת הרישום ולאחר קבלת כל האישורים הנדרשים ממיסוי מקרקעין ועירייה

ולפיז טופס 5 גם הוא קשור לעירייה וכאן מופיע שלא חייבים לתת כלום כרגע,

והגדילו לעשות לטענתם כי על אף שלא שלמו שקל אחד טוענים שמגיע להם שכירות עקב איחור טופס 5

ברצוני לבטל את ההסכם
ראשית כי נשמע לי אנשים לא הגונים אחד בפה ואחד בלב שהשחילו סעיף שדובר ההיפך ממנו
בפרט שכל ההסכמה לתת בעלות טרום גמר תשלום שהוא נגד השכל היה אך ורק לצורך קבלת כסף עקב לחץ ובתנאי לחתימת יפוי כח לעוד מוכר וזהו תנאי שלא מקובל

השאלה לגבי הסעיף שלא חתמו עד רגע זה על יפוי כח וזהו תנאי מפורש לתוקף ההסכם כפי שצוין לפני מקום החתימה
האם זה מספיק לביטול העסקה

תשובה:

שלום וברכה,

התנאי של החתימה לייפוי כוח הוא לא תנאי יסודי בחוזה והפרה של החוזה הוא לא הפרה יסודית. ולא ניתן לבטל את ההסכם, עליהם לבוא ולחתום אצל עו"ד ולקיים את התנאי אבל לא ניתן להפר חוזה. וכמו כן אין עליהם חובה לשלם עד שהמוכר ימציא טופס 5, כדי להבטיח שהעסקה תושלם.

בהצלחה.

מקורות:

בחוזי דירות יש תנאים ויש תנאי של הפרה יסודית לא כל סעיף מבטל את החוזה, רק תנאי שהותנה שיהיה הפרה יסודית בכוחה לבטל את החוזה.