שוכר שיוצא לפני סוף תקופת השכירות

שאלה:

אני שוכר דירה שיוצא כמעט חודשיים לפני סוף תקופת השכירות בהסכמת המשכיר, לפני שסגרתי חוזה חדש, בעל הדירה הקודמת אמר לי לפרסם את הדירה שלו לשכירות במחיר מסויים, ואני שיערתי שאוכל למצוא שוכר בזמן סביר במחיר שבעל הדירה הסכים איתי מלכתחילה, לאחר שסגרתי חוזה חדש החליט בעל הדירה לעלות את המחיר של השכירות, באופן שמוריד את הסיכויים שלי למצוא שוכר במקומי לדירה הקודמת, מאחר שהוא הודיע לי זאת רק לאחר שכבר סגרתי חוזה חדש, האם יש מקום לחייב אותו להישאר במחיר הראשון??

תשובה:

שלום וברכה,

על החודשיים ששייכים לשוכר יכול השוכר לדרוש שלא יגביה את התשלום ודמי השכירות יעמדו כפי שהיה עד עכשיו. אבל לתקופה שעודפת על הזמן של החוזה זכותו של המשכיר לדרוש העלאה. ולכן השוכר יצטרך למצוא שוכר לחודשיים לפי המחיר הראשון ואם השוכר ימשיך את תקופת השכירות יצטרך לשלם לפי המחיר החדש שקצץ המשכיר.

בהצלחה.

מקורות:

השוכר יכול להביא אחר במקומו לחודשיים הקרובים, ולכן המשכיר לא יוכל להגביה את המחיר מאחר והשוכר מביא אחר תחתיו והוא ממשיך את המחיר שלו. אבל אחרי חודשיים מותר למשכיר להגביה את מחיר השכירות.