מוצר שנשלח בטעות ע"י החנות ולא באו לאוספו

שאלה:

לפני כשנה וחצי קניתי בחנות ברשת מוצרים לאקווריום, במשלוח הגיע ארבעה בקבוקים ממוצר שלא הזמנתי בנוסף לפרטי ההזמנה המקורית, כשעמדתי על הטעות עדכנתי את החנות מיידית, הם הבטיחו שיחזרו אלי לומר לי מה לעשות ואיך יאספו אותו חזרה, למעשה לא חזרו אלי, כעבור כמה שבועות פניתי אליהם שנית ושוב לא חזרו אלי, אח"כ באה הקורונה ושכחתי מן העניין, השאלה מה לעשות עם המוצרים ששויים בחנות עומד על כ200 ש"ח ותקפם יפוג בעוד כחצי שנה.
בברכה.

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהודעת יצאת ידי חובתך, ואינך אחראי על הבקבוקים. אם הבקבוקים מפריעים לך בבית מותר לך להודיע להם שאתה שומר את הבקבוקים עד זמן מסוים ואם לא באים לקחת אתה מוציא את זה מהבית שלך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיט.