לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חוט תכלת בציצית

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים שליט"א
הביאו לי טלית קטן מצמר שמתוך 4 חוטים יש חוט כחול אחד בכל כנף וכנף.
וקראתי שאע"פ שאין זה המנהג של הספרדים אפשר לסמוך על זה, ורציתי לשאול שאלה הקשורה לכך. ראיתי לאחרונה שבכנף אחד שכחו לעשות עוד קשר בציצית ועשו רק קשר אחד במקום שתיים, ולכן עשיתי עוד קשר בציצית. ועכשיו יש לי תופעה מוזרה בציצית – חוט כחול אחד נמצא בצד הכי ימין, וחוט כחול אחר נמצא באמצע נוטה לימין. רציתי לשאול האם זה עדיין כשר למרות שהם חוט אחד אבל עדיין כל אחד בצד אחר.
מחילה על ריבוי השאלה ומקווה שניסחתי ברור כי היה לי קשה לנסח את זה

תשובה:

אין כזה דבר "זה לא מנהג הספרדים" בתורה כתוב שצריך לשים פתיל תכלת, אלא שבמשך כל ה2000 שנה האחרונות לא היה ידוע מה היא התכלת, היא נגנזה עם החורבן, ובדורות האחרונות נעשו נסיונות והשערות לברר מה היא התכלת. ההשערה הכי מסתברת כעת, היא שהתכלת הוא ארגמון כהה קוצים – המורקס, ולכן יש רבים ששמים מצבע זה בציצית. יש שעדיין מפקפקים ולא מטילים תכלת בציצית וכך הנהגות רוב הציבור, משום שלא בטוחים ומשום שהאר"י אמר שהתכלת לא תתגלה עד ביאת המשיח, אבל זה לא נושא של ספרדים ואשכנזים, כל אחד עושה בזה כהבנתו וכדעת רבותיו.

אופן מיקומו של החוט כפי שתיארת זה בסדר גמור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לפי הידוע לי לא כתוב מפורש באר"י שרק בביאת המשיח דייקא התכלת תתגלה , אלא האר"י רק מסביר באופן כללי שזה קשור לגאולה.