החזרת שכירות במלון

שאלה:

בל"ג בעומר השנה תשפ"א שכרתי חדר במלון בנהריה, כשהגעתי לשם אמרו לי שצריך בדיקת קורונה, או תו ירוק, לא הסכמתי, אמרו לי אם כך אתה לא יכול להיכנס, אמרתי להם למה לא הודעתכם לי מראש, לא הייתי שוכר את המלון, במיוחד שמשכיר היה אדם חרדי, הוא יודע שהרבה חרדים מתנגדים לכל עניין הקורונה וכו', הם אמרו הייתה צריך להיות מעודכן בפירסומים שאין כניסות למקומות ציבוריים בלא בדיקות וכו'
מה הדין, האם הוא חייב להחזיר לי את הכסף

תשובה:

שלום וברכה,

המלון לא צריך להחזיר את הכסף, היה ידוע בקרב הציבור שאין כניסה למקום ציבורי ללא תו הירוק, והלקוח שהגיע ללא בדיקה או ללא תו ירוק הפסיד את כספו.

בהצלחה.