קניית מאפה בכשרות רגילה כאשר הבצק מגיע ממקום עם כשרות מהודרת

שאלה:

שלום
אני עובדת במוסד שיש בו קפיטריה בהשגחת רבנות רגילה.
ידוע לנו על המאפים שהבצק מגיע מוכן בהכשר שמקובל עליי (חברה ידועה שמספת בצקים מוכנים לסופרמרקטים)
בפועל בקפיטריה לפעמים עובדים ערבים, כך שאני מניחה שלפעמים הם מניחים את המאפים בתנור.
האם יש להימנע מלקנות אותם (אלא אם כן אני יודעת שבאותו יום יש רק עובד יהודי למשל)
כלומר האם ידוע לכם אם השגחת רבנות רגילה "מכסה" את הנושא הזה?
אני אשכנזייה, וחברתי בעבודה ספרדייה- האם יש הבדל ביננו לעניין זה.
תודה רבה,

תשובה:

אין לאכול. לעולם לא נוכל לדעת מה עוד מכניסים בתנור ובמה נגע, ואם פעם אחת המשלוח לא הגיע והיה לחץ והביאו ממקום אחר עם כשרות פשוטה, הרבה מאוד מכשולים עלולים לקרות, הכלל הבסיסי שהוא השתדלות שלנו בענין כשרות במקום ציבורי, שלא לאכול במקום שאינו מפוקח באופן שאנחנו סומכים עליו כראוי, כך נזכה בעזרת ה' שלא להכשל.