עזרה בשכר לימוד

שאלה:

בקופ"ח בו אני עובד אפשר לקבל השתתפות בשכר לימוד. כעת בגלל מצבי אני לא משלם שכר לימוד, האם אני יכול לבקש מהמוסד אישור על תשלום שכר לימוד וכך לקבל את הקיצבה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה לא משלם שכר לימוד אסור לגבות מקופ"ח ממיון של שכר לימוד שלא קיים. הם משלמים עבור מטרה מסוימת ואם המטרה אינה קיימת לא ניתן לקבל את המימון.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אולי השואל מדבר על מצב מוכר במכללות.
    פעמים שיש שכר לימוד והוא גם משולם אלא שהמכללה נותנת מלגה עבור כך וכך ואז בעצם אתה למעשה לא משלם.
    כל נותני המלגות למיניהם יודעים מזה כולל משרד החינוך לדוגמא שנותן מענק על פי גובה שכר לימוד
    מה שמשנה זה כמה עולה לך ולא כמה שילמת…
    מלגה מהמכללה או ממקום אחר זה לא משנה.
    אפשר פשוט להודיע במקום העבודה על המלגה מהמכללה והם יחליטו אם לתת או לא.
    רק מציע…

  2. בס"ד
    השאלה לא נוסחה נכון: כך היא השאלה:
    בקופ"ח בו אני עובד
    1. אפשר לקבל הטבה וחופשה וכו' מי שמשלם שכר לימוד.
    2. אפשר לקבל שוברי הנחה וכו' בגלל תשלום שכר לימוד [חישוב השכר לימוד הוא שההוצאות הנ"ל מורידים ממהכנסה שלי]
    כעת בגלל מצבי אני לא משלם שכר לימוד, האם אני יכול לבקש מהמוסד אישור על תשלום שכר לימוד וכך לקבל את הקצבה. תודה רבה

  3. אם אתה לא משלם שכר לימוד מדוע שתוכל להוציא אישור על תשלום שכ"ל?. להנפיק אישורים פיקטיביים כדי לקבל מימון יש בדבר איסור גזל.