כמה פרטים בענייני גיור

שאלה:

שלום הרב!
1. האם גוי שהתגייר יכול להפוך חזרה לגוי (מה שאין כן יהודי)?
2. אמא שהתגיירה והיו לה ילדים מתחת לגיל מצוות. הילדים הם יהודים. אך אם הילדים אינם רוצים בגיור (והם מתחת לגיל מצוות). האם כשיגיעו לגיל מצוות יחשבו יהודים או גויים?
3. מאיזה גיל האם אדונים לעצמם מבחינת גיור?

תשובה:

שלום רב,

1. לא. גוי שהתגייר כהלכה אינו יכול אח"כ לחזור להיות גוי. לעולם הוא ישאר יהודי.

2. לא הבנתי את הסיטואציה. אם הילדים לא התגיירו עם אמם הם נשארים גויים גם אם הם קטנים בעת שהאמא התגיירה. אפילו אם היא היתה בהריון בעת הגיור, לא ברור מה קורה עם התינוק שנולד האם הוא נחשב ליהודי רגיל או לילד שהתגייר. יש בזה נידון בפוסקים.

ואם כוונתך שהילדים גם הם עברו גיור בעת שהיו קטנים. אכן כאשר הם יגדלו הם יכולים למחות בגיור ולהחליט שאינם רוצים להיות יהודים. אבל אם הם ידעו שהם יכולים להחליט אחרת ולא מיחו בעת שגדלו, הם נשארים יהודים לכל דבר וענין. הסיבה לכך היא משום שגיור קטנים נעשה על דעת בי"ד והם מזכים עבורם את הגיור, ולכן אם אינם מעוניינים בכך (כאשר הם גדולים) הם יכולים למחות.

3. מגיל 13 בבנים ומגיל 12 בבנות.