שכחו לשלם על שיעור – לנכות ממעשרות

שאלה:

שלום. אני נותן שיעור מדי פעם בבית הכנסת השכונתי שעל כל שיעור ועד בית הכנסת משלם לי סכום סמלי ולאחר כחודש נותנים לי את השכר של כל השיעורים במהלך החודש. החודש שמתי לב שהם פספסו לשלם לי על שיעור אחד. האם מותר לי לחשבן את הכסף שהיו אמורים לשלם לי על אותו שיעור כאילו הפרשתי מעשרות מהשכר שלי עבורם (שהרי במילא אני משלם מעשרות מהמשכורת), אז כבר שיהיה נחשב שנתתי מעשרות להם וכך לא אצטרך לתת מעשרות החודש וגם לא אצטרך להעיר להם ששכחו שיעור אחד. אפשרי? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאפשרי להעיר להם, ואם תעיר תקבל את הכסף, אתה יכול לנכות את הסך הזה מדמי המעשרות.

ערב טוב.