לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להיגמל מפגם הברית בתהליך

שאלה:

שלום, סליחה על השאלה אבל אנסה לנסח אותה בכל זאת, אז ככה, אני כבר שנה בערך מנסה להיגמל מפגם הברית ולא מצליח לצאת מזה בזמן האחרון מישהו הציע לי לנסות לצאת מזה בשלבים כלומר
כל פעם להוריד את המינון בקצת ולא להפסיק לגמרי במכה (מה שלא עבד לי עד עכשיו) האם יש היתר הלכתי להפסיק בשלבים? או שהדבר אסור לעשותו כך?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בהתמכרות ממש יש לשוחח עם אדם שמתמחה בהתמכרויות כמו הרב אקשטיין מאירגון ריטורנו ולעשות כפי עצתו, אם לא מדובר בהתמכרות אלא הרגל שניתן לשנותו רק יש בכך קושי מסויים, יש לעשות מאמץ שלא לבוא לידי איסור. בכל מקרה ממליץ להתייעץ עם ריטורנו אני לא בטוח שתדע להגדיר את הענין בעצמך כהלכה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אוסיף שני מילים עבור הקוראים:
    עיקר המלחמה עם היצר, איננה ללחום נגד התאוה עצמה,
    אלא להכניס את הראש לעניין אחר…
    מי שעסוק יש לו פחות נסיונות!
    ומי שעסוק בתורה הנסיונות נחלשים!