חיסון נגד קרונה בחו"ל בשבת

שאלה:

האם מותר בשבת לקבל חיסון. אני גר בחו"ל ומישהו אמר לי שנתנו לו תור לקבל את החיסון כנד קורונה ביום השבת.
ושאלתי, האם קבלת חיסון אסורה בשבת משום חבורה.
והאם כנגד הקורונה זה בגדר ספק פיקוח נפש ומותר?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה התור היחיד המסתדר ואם ידחה אותו יצטרך להמתין ימים רבים יש להקל, כיון שמדובר בזריקה תת עורית שלא בהכרח מוציאה דם, ואין מטרה בעשיית פתח אלא בהכנסת החומר ועוד, ובפרט שהרי זה נעשה על ידי גוי.

מקורות:

ראה שו"ת שבט הלוי ח"א סי' סא:. בענין עשית זריקות בשבת אפי' ע"י מחט המוכן לכך רגיל אני להחמיר שלא במקום סכנה, אמנם ע"י שאלה ומקרה נכבד, עיינתי שוב, ולכאורה אינו חמור מעשית פתח לצורך הוצאת קוץ, ואינו דומה לפתח להוציא ליחה דשאני התם דרוצה שיהי' פתח פתוח ולא יסתם מיד, וידוע שגם בזריקה א"צ הפתח עצמו רק להכניס הרפואה, ומה לי הוצאת מחט, או כניסת רפואה אם אינם חוששים שיסתם מיד, ואדרבה מקפידים לעשות באופן שיסתם מיד, בפרט בזריקה שנותנים בשריר לא בוריד באופן שאין הכרח שיבא דם מפני חשש חובל, אף דהוי רק מקלקל בעלמא עי' שכ"ח סכ"ח ושבת ק"ו ע"א וברש"י שם, ויש לצרף לזה מש"כ בחי' הרש"ש סוכה ל"ו ע"א דנקב שנסתם מיד ע"י ליחת הגוף אינו בגדר נקב כלל גם לענין טריפות ואם כי לענין טריפות חס ושלום לסמוך על זה בלי ראיה, מכל מקום לענין הנ"ל חזיא לאיצטרופא, וכל זה כמובן אם נתבשלו כלי הרפואה לפני השבת, ואין נדון אחר כי אם עקיצת המחט להכניס הרפואה בכל תנאים הנ"ל מטינא שיבא מכשירא ועדיין צ"ע.