חופשה משפחתית ומניעת תלמוד תורה בימי לימודים

שאלה:

שלום,
רציתי לשאול אם זה בעייתי אם משפחה יוצאת לחופשה בימי לימודים רגילים, כאשר יש במשפחה בנים שלומדים בתלמוד תורה.
לפעמים אני נורא רוצה שנצא כולנו, ביום רגיל, אבל חשבתי שאולי יש כאן ביטול תורה של הילדים. אחד מהם מעל גיל מצוות.
או שאולי לפחות אגיד להם ללמוד תורה ביום שבת יותר או ביום של "בין הזמנים" כדי להשלים.
לפעמים קורה לי סתם ככה באמצע השנה שאני רוצה ולפעמים אני לא מצליחה להשיג מקום מסויים שרציתי או תאריך טוב שרציתי כי הרבה מקומות תפוסים בבין הזמנים.

לימוד ביום שבת זה כפול 1000 מיום רגיל.

תשובה:

שלום וברכה

יש לשקול את הענין מבחינה חינוכית משתי סיבות: ראשית הילד לומד מזה שהלימוד לא ממש חשוב, ואפשר ללכת לנופש במקום ללכת לתלמוד תורה [בילדי קטן זו לא בעיה אבל בילד גדול יש לשקול], שנית, כשמוציאים ילד מהמסלול יומים הוא גם מפסיד חומר גם עובר חוויות מיוחדות ולוקח זמן להחזיר אותו לתלם זה יכול לגרום להפסד לימודי ונזק ניכר. אבל הנושא הזה מאוד תלוי מי הילד ומה הנתונים, תתייעצי עם המלמד שלו.

רוב נחת.